Sofrito voor de paëlla

Sofrito voor de paëlla

 

Sofrito voor de paëlla
Servings: 12 personen
Ingredients
  • 6 Tomaten
  • 2 Uien gesnipperd
  • 1 Rode paprika kleine blokjes
  • 6 tn Knoflook geperst
  • olijfolie
Instructions
  1. Tomaten raspen tot pulp, totdat je het vel over hebt. Het vel weggooien.

  2. Fruit de ui in de olijfolie in een koekenpan glazig en bak daarna de knoflook nog even mee. De paprika en tomatenpulp toevoegen en onder voortdurend roeren inkoken tot het een dikte van jam heeft.

  3. Op smaak brengen met een beetje zout.

  4. Verdeel in 6 porties en vries het in. Eén portie is goed voor een paëlla voor ca. 2 personen.

Recipe Notes

Met deze kant en klare soffrito heb je een goede basis om binnen een acceptabele tijd een heerlijke paëlla op tafel te toveren.