Carne de Porco à Alentejana

Carne de Porco à Alentejana
Carne de Porco à Alentejana
Prep Time
15 mins
Cook Time
20 mins
marineer tijd
2 hrs
Total Time
35 mins
 
Servings: 5 personen
Ingredients
  • 1 kg Varkenshaas
  • 1 kg Venusschelpen
  • 4 tn Knoflook fijngehakt
  • 3 Laurierblad
  • 2 el Massa de Pimentão
  • 0,5 lt Witte wijn droog
  • Zout
  • Peper
  • 0,5 kg Aardappelen (friet)
  • 3 el Koriander gehakt
  • Olijfolie om te bakken
  • Zonnebloemolie om te bakken
Instructions
  1. Leg de schelpen in een bak met zout water voor minstens 1 uur.

  2. Snij het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi deze met zout & peper. Meng het vlees met de knoflook, massa de pimentaõ en laurier. Voeg de wijn toe en mix het goed door elkaar. Laat dit minstens twee uur marineren.

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ca. 1 centimeter.

  4. Haal het vlees uit de marinade en veeg de knoflook er een beetje vanaf. Dit kan je gewoon bij de overgebleven marinade voegen. Bak het vlees in een diepe pan aan in een mix van olijfolie en zonnebloem olie.

  5. Frituur in een andere pan de aardappelblokjes goudbruin. Bijvoorbeeld in een wok. Gebruik hiervoor een olie die hoge temperaturen kan hebben. (Zonnebloemolie)

  6. Voeg de marinade bij het vlees en laat nog enkele minuten koken.

    Voeg de schelpen toe en kook deze totdat ze open staan.

  7. Neem de pan van het vuur en roer de koriander er doorheen.

  8. Meng in een platte schaal het vlees/schelpenmengsel en de aardappels door elkaar.

    Voeg de overgebleven saus toe.

  9. Garneer eventueel met zwarte olijven.

Recipe Notes

Voor een pittige variant kan je bij de marinade fijngesneden peper toevoegen. Ook zou je kunnen bakken in piripiri olie.

De saus is ook heerlijk met een stevig stuk brood.