Pasta Vongole – “pasta met schelpjes”
Pasta Vongole – “pasta met schelpjes”
Ingredients
- 350 g pasta
- 3 tn knoflook fijn gehakt
- 1 bos peterselie fijn gehakt
- 1 rode peper ontzaad, fijngehakt
- 1 kg Vongole (of kokkels of mix met mossels)
- 150 ml Witte wijn
- 15 stuks garnalen
- 1/2 citroen sap
- 25 g boter
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie om te bakken
Instructions
-
Als eerst controleer je de schelpen. Je legt ze in water met zout voor zeker een uur. Stukke schelpen zijn niet bruikbaar.
-
Kook de pasta beetgaar
-
Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de knoflook en het pepertje. Voeg de schelpen erbij en schenk de witte wijn erin. Kook de schelpen met deksel op de pan voor circa 3 minuten, totdat ze open gaan staan.
-
Zout de garnalen en bak ze in een koekenpan op hoog vuur gaar.
-
Voeg de pasta en peterselie bij de schelpen en roer het goed door elkaar. Roer als laatste de boter en het citroensap erbij en schep de garnalen er doorheen.
-
Breng het op smaak met peper en zout.