Kip met citroenrijst
Kip met citroenrijst
Ingredients
Marinade:
- 4 kippendijen
- 2 citroenschil geraspt
- 1,5 citroensap
- 4 tn knoflook
- 2 el gedroogde marjoraan
- zout naar smaak
Rijst:
- 1 kleine ui fijn gehakt
- 1 Cup rijst
- 1,5 Cup kippenbouillon
- 0.75 Cup Water
- 1 el gedroogde oregano
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Peterselie mengsel:
- 1 el peterselie fijn gehakt
- 1 citroenrasp
- 1 tl oregano
Instructions
-
Maak de marinade en laat de kipe daarin 20 minuten in intrekken.
-
Bak de kip aan in een pan en haal de kip er daarna weer uit.
-
Doe de ui in de pan en bak deze glazig en voeg daarna de bouillon, water en oregano toe en breng aan de kook. Voeg dan ook de rijst toe.
-
Leg de kip erop en plaats de pan afgedekt (mag met deksel) in de oven op 180* C voor circa 30 minuten.
-
Haal de deksel eraf en nog 20 minuten in de oven totdat het vocht verdampt is.
-
Maak het peterseliemengsel waarmee je et garneert.