Panna-Cotta vanille met sinaasappel-caramel en aardbeien

Panna-Cotta vanille met sinaasappel-caramel en aardbeien
Panna-Cotta vanille met sinaasappel-caramel en aardbeien
Ingredients
  • 2 vanillestokjes merg
  • 500 ml slagroom
  • 100 g Suiker
  • 3 blaadjes Gelatine
  • 1 tl boter
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 200 gr aarbeien zonder kroontje in partjes
Instructions
De Panna-Cotta
  1. Kook de slagroom met vanille-merg en 50gr suiker in voor circa 10 minuten op een laag vuur.

  2. Week de gelatine circa 5 minuten in lauw water en knijp het uit.

  3. Neem de pan van het vuur en roer de gekatine erdoor.

  4. Schenk de room in gelijke porties en zet minimaal 3 uur in de koelkast.

De Sinaasappel caramel saus
  1. Karameliseer 50 gr suiker met een scheutje water totdat deze goudbruin begint te kleuren.

  2. Blus af met de boeter en sinaasappelsap.

  3. Verwarm op laagvuur tot de caramel is opgelost en de saus begint te indikken.

  1. Stort de Panna Cotta op een bord en serveer met partjes aardbeien en schenk de caramelsaus erover.