Panna-Cotta vanille met sinaasappel-caramel en aardbeien
Panna-Cotta vanille met sinaasappel-caramel en aardbeien
Ingredients
- 2 vanillestokjes merg
- 500 ml slagroom
- 100 g Suiker
- 3 blaadjes Gelatine
- 1 tl boter
- 150 ml sinaasappelsap
- 200 gr aarbeien zonder kroontje in partjes
Instructions
De Panna-Cotta
-
Kook de slagroom met vanille-merg en 50gr suiker in voor circa 10 minuten op een laag vuur.
-
Week de gelatine circa 5 minuten in lauw water en knijp het uit.
-
Neem de pan van het vuur en roer de gekatine erdoor.
-
Schenk de room in gelijke porties en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
De Sinaasappel caramel saus
-
Karameliseer 50 gr suiker met een scheutje water totdat deze goudbruin begint te kleuren.
-
Blus af met de boeter en sinaasappelsap.
-
Verwarm op laagvuur tot de caramel is opgelost en de saus begint te indikken.
-
Stort de Panna Cotta op een bord en serveer met partjes aardbeien en schenk de caramelsaus erover.