Bananenbrood

Bananenbrood
Voorbereidingstijd
10 mins
Bereidingstijd
1 hr
Porties: 10 porties
Ingrediënten
- 125 gr Boter (gesmolten)
- 200 gr Suiker
- 2 Eieren (groot)
- 60 ml Melk
- 1 tl Vanille extract
- 3 Bananen (rijp)
- 250 gr Bloem
- 1 tl Baking soda (bicarbonaat)
- 1 snufje Zout
- Pure chocolade (geraspt naar smaak)
Instructies
-
Verwarm de hete lucht oven voor op 160 gr. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
-
Meng de suiker met de gesmolten boter en klop door elkaar. Voeg de eieren toe en meng door.
-
Roer de melk en vanille extract erdoor. Voeg de bloem, baking soda en zout erbij en meng goed door.
-
Prak de bananen met een vork en voeg deze bij het beslag. Meng ook deze goed door. Voeg dan de chocola toe.
-
Stort het beslag in het cakeblik en bak dit in de oven voor ca. 55 á 65 minuten. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is.
