Pasta alla putanesca


Pasta alla putanesca
Ingredients
- 225 gr Pasta
- 6 el Olijfolie
- 4 tn Knoflook fijngehakt
- 6 Anjovis filets fijngesneden
- Rode peper vlokken naar smaak
- 60 ml Kappertjes rgofgesneden
- 60 ml Zwarte olijven ontpit en grofgesneden
- 225 gr Tomaten uit blik San Marzano in grove stukken
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Peterselie naar smaak gesneden
Instructions
-
Kook de Pasta beetgaar in licht gezouten water.
-
Bak ondertussen in een sauspan op laag vuur de knoflook, ansjovis en pepervlokken lichtjes aan totdat de knoflook bruin begint te kleuren.
Roer de kappertjes en olijven erdoor.
-
Voeg de grofgehakte tomaten en saus toe en laat dit rustig sudderen totdat de pasta zover klaar is.
-
Voeg de pasta aan de saus en schep er twee juslepels met het pastawater bij. Breng aan de kook en en laat de pasta in de saus onder voortdurend geroer gaarkoken. Roer verse peterselie en een eetlepel olijfolie erdoor.
-
Breng op smaak met zout & peper. Voorzichtig met het zout.