Zeeuws spek

Zeeuws spek

 

Zeeuws spek
Ingredients
  • 1 kg Buikspek
  • 6 el Ketjap Manis
  • 3 el Grove Mosterd
  • 1 el Paprikapoeder
  • 2 tl Zout
  • 2 tl Zwarte peper
  • 1 el Uienpoeder
  • 2 tn Knoflook
  • 1 el Olijfolie
Instructions
  1. Voor de marinade: pers de knoflook fijn en meng met de ketjap, mosterd, paprikapoeder, zout, zwarte peper en uienpoeder. Voeg als laatste de olijfolie toe voor een smeuïg geheel.

  2. Snij het spek in 3 of 4 gelijke stukken en voeg dit bij de marinade. Laat minstens 12 uur in de marinade staan.

  3. Rooster of gril het spek circa 40 minuten op 170ºC

  4. Voor een nog optimaler resultaat grill het spek op de barbeque met toevoeging van houtmot voor een zalig rookaroma.