Kipsate

Kipsate

 

Kipsate
Servings: 4 pers
Ingredients
  • 700 gr Kipfilet
  • 1 el Ketjap Manis
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Kurkuma ook wel Koenjit
  • 2 tl Olie Zonnebloem of arachide
  • 1 tl Djahe
  • 8 Sate stokjes 2 stuks per persoon
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 2 tl Sambal Oelek voor de pittige variant
Instructions
  1. Snij de kipfilet in stukjes van 1,5 à 2 cm.

  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg de kipfilet toe. Laat de kipfilet minimaal een uur in de marinade intrekken.

  3. Verdeel het vlees en rijg het aan de satéstokjes.

  4. Gril ze aan in de grillpan of bak ze in een laagje olie, totdat ze een bruine korst hebben.

  5. Plaats de satéstokjes daarna 15 tot 20 minuten in de oven op 175°C.

  6. Serveer met satésaus en gedroogde uitjes.