Mouilleux au chocolat
Mouilleux au chocolat
Servings: 8 pers
Ingredients
- 140 gr Roomboter
- 120 gr Chocolade 70% cacao
- 3 eieren
- 150 gr Witte basterd suiker
- 60 gr Bloem
Instructions
-
Smelt de boter en chocolade op laag vuur en mix tot een geheel. Laat het niet te warm worden.
-
Meng in een kom de eieren met de suiker tot een homogene massa. Giet langzaam het boter/ chocolade mengsel erbij en roer met een garde door elkaar. Klop als laatste de bloem erdoor.
-
Laat het beslag een nacht rusten in de koelkast.
-
Neem 6-8 vormpjes en vet deze goed in en bestuif met bloem. Vul de vormpjes voor 4/5 met het beslag en druk er als laatste nog een stukje chocolade in.
-
Plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Laat de mouilleux circa 5 minuten afkoelen alvorens je het uit de vorm haalt en kunt serveren.