Aardappelmoussaka

Aardappelmoussaka

 

Aardappelmoussaka
Servings: 5 Personen
Ingredients
  • 500 gr Rundergehakt
  • 750 gr Aardappelen vastkokend
  • 1 Ui gesnipperd
  • 0,5 Venkel gesnipperd
  • 3 tn Knoflook fijngehakt
  • 1 Laurierblad
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 el Oregano
  • 0,5 tl Kaneel
  • 0,5 tl Cayennepeper
  • 100 ml Witte wijn
  • 3 el Peterselie fijngehakt
  • 2 Eieren
  • 250 ml Slagroom
  • 0,5 tl Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper
Instructions
  1. Kook de aardappels voor ca. 15 minuten. Ze moeten net niet gaar zijn.

  2. Bak in een koekenpan de uien en venkel glazig. Voeg de knoflook toe en laat nog even meebakken. Schep het mengsel uit de pan.

  3. Bak in dezelfde pan het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper. Roer het uienmengsel erdoor.

    Voeg de kaneel, oregano, cayennepeper, laurier en tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met de witte wijn en laat dit inkoken.

    Neem de pan van het vuur en roer er de peterselie door.

  4. Snij de aardappelen in schijfjes.

  5. Leg in een ovenschaal een laagje gehakt gevolgd door een laagje aardappelen. Leg hierop weer een laagje gehakt en aardappelen. Hoeveel lagen hangt van de laagdikte af.

    Eindig met een laag aardappelen.

  6. Meng de eieren met de room. Breng op smaak met zout, peper & nootmuskaat. Giet dit mengsel over de schotel.

  7. Bak af in de oven op 180°C totdat de aardappelen bruin kleuren. Dit duurt ongeveer 30 minuten.