Bananenbrood

Bananenbrood
Bananenbrood
Voorbereidingstijd
10 mins
Bereidingstijd
1 hr
 
Porties: 10 porties
Ingrediƫnten
  • 125 gr Boter (gesmolten)
  • 200 gr Suiker
  • 2 Eieren (groot)
  • 60 ml Melk
  • 1 tl Vanille extract
  • 3 Bananen (rijp)
  • 250 gr Bloem
  • 1 tl Baking soda (bicarbonaat)
  • 1 snufje Zout
  • Pure chocolade (geraspt naar smaak)
Instructies
  1. Verwarm de hete lucht oven voor op 160 gr. Bekleed het cakeblik met bakpapier.

  2. Meng de suiker met de gesmolten boter en klop door elkaar. Voeg de eieren toe en meng door.

  3. Roer de melk en vanille extract erdoor. Voeg de bloem, baking soda en zout erbij en meng goed door.

  4. Prak de bananen met een vork en voeg deze bij het beslag. Meng ook deze goed door. Voeg dan de chocola toe.

  5. Stort het beslag in het cakeblik en bak dit in de oven voor ca. 55 Ć” 65 minuten. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is.