Bloemkool-kerrie soep
Bloemkool – kerrie Soep
Prep Time
15 mins
Cook Time
30 mins
Total Time
45 mins
Ingredients
- 1 Bloemkool in stukjes
- 3 el kerriepoeder
- 2 groente bouillonblokjes
- 1/2 bosje koriander
- 1 Gele ui fijn gehakt
- 1 tn knoflook fijn gehakt
- 1 1/5 L warm water
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- olijfolie om in te bakken
Instructions
-
Verhit olie in een koekenpan en schep daar 1 el kerriepoeder in. Bak hierin de bloemkool aan.
-
Verhit ondertussen in een grote pan olie en fruit eerst de ui en later daarbij de knoflook. Voeg de bloemkool bij de ui en knoflook en bak nog verder aan.
-
Voeg nu het water de bouillon blokjes en overige kerriepoeder toe. En laat de soep 20 minuten op laag vuur.
-
Haal de soep van het vuurr en voeg de koriander toe.
-
Puree de soep tot een gladde massa.