Caesar salade
- 2 kipfilets
- 2 tl paprikapoeder
- 2 el polenta
- olijfolie
- 1 Ciabatta
- 1 tn knoflook
- 2 stronk roodlof
- 4 plakjes gerookte Pancetta
- 2 kroppen Romaine sla
- 10 kerstomaatjes
- 2 paprika’s uit pot
- balsamico azijn naar smaak
- 1 bakje tuinkers
- 1 tn Knoflook geperst
- 2 Citroen sap naar smaak
- 4 Ansjovis filets geprakt naar smaak
- 4 el magere yoghurt
- 1 tl Worcestershiresaus
- 1 el Rode wijn azijn
- 1 tl Grove mosterd
- 0,5 bosje Verse Basilicum
-
Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout en polenta door elkaar.
-
Vouw het bakapier over de kipfilets en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1,5 cm.
-
Bak de kipfiliets in de olie in een koeknpan ongeveer 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
-
Doe de ingredienten in een blender, maar doe voorzichtig met de ansjovis en citroensap.
-
Snij 4 dikke plakken van de ciabatta en grill ze op de grillpan of grillplaat. Wrijf ze daarin in met een teentje knoflook.
-
Snijd de lof in kwarten over de lengte en bak ze samen met de pancetta in de grill pan.
-
Snijd de kroppen romaine sla in reepkes en leg ze op de schaal, hetzelfde doe je met de broodjes, de tomaatjes en de paprika.
-
Eventueel besprenkel je nog met balsamico azijn.
-
Voeg de kip en de pancetta en besprenkel met de dressing.