Caesar salade

Caesar salade
Caesar salade
Ingredients
De Kip:
  • 2 kipfilets
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el polenta
  • olijfolie
De Salade:
  • 1 Ciabatta
  • 1 tn knoflook
  • 2 stronk roodlof
  • 4 plakjes gerookte Pancetta
  • 2 kroppen Romaine sla
  • 10 kerstomaatjes
  • 2 paprika’s uit pot
  • balsamico azijn naar smaak
  • 1 bakje tuinkers
De Dressing
  • 1 tn Knoflook geperst
  • 2 Citroen sap naar smaak
  • 4 Ansjovis filets geprakt naar smaak
  • 4 el magere yoghurt
  • 1 tl Worcestershiresaus
  • 1 el Rode wijn azijn
  • 1 tl Grove mosterd
  • 0,5 bosje Verse Basilicum
Instructions
De Kip:
  1. Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout en polenta door elkaar. 

  2. Vouw het bakapier over de kipfilets en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van  1,5 cm.

  3. Bak de kipfiliets in de olie in een koeknpan ongeveer 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn.

De dressing:
  1. Doe de ingredienten in een blender, maar doe voorzichtig met de ansjovis en citroensap.

De Salade:
  1. Snij 4 dikke plakken van de ciabatta en grill ze op de grillpan of grillplaat. Wrijf ze daarin in met een teentje knoflook.

  2. Snijd de lof in kwarten over de lengte en bak ze samen met de pancetta in de grill pan.

  3. Snijd de kroppen romaine sla in reepkes en leg ze op de schaal, hetzelfde doe je met de broodjes, de tomaatjes en de paprika.

  4. Eventueel besprenkel je nog met balsamico azijn.

  5. Voeg de kip en de pancetta en besprenkel met de dressing.