Colombiaanse Kipstoof
- 2 Kippenbout
- 1 grote Ui in ringen
- 2 Laurierbladeren
- 3 Couer de boeuf tomaten in stukjes gesneden
- 3 grote Aardappels vastkokend in hapklare stukken
- Zout
- Peper
- Olijfolie
-
Deel de kippenbouten in tweeën. Bestrooi met zout & peper en evt. kipkruiden.
-
Doe een scheutje olijfolie in een snelkookpan en bak de kip rondom bruin.
-
Voeg de tomaat, aardappel, ui en laurier toe. Geen extra water toevoegen.
Dek de snelkookpan af en laat de pan op druk komen. Als de pan op druk is moet deze op laag vuur 25 minuten koken.
-
Schenk de inhoud van de pan in een ovenschaal en breng evt. nog op smaak met zout en peper, Gehakte peterselie en/of koriander erdoor is ook heel lekker.
Je kan het eten ook nog onder de gril even nagrillen.
Als je dit als basis neemt kan je er altijd een eigen recept van maken. Wortelen of kool of bleekselderij. Het kan allemaal.
Mocht je het niet vertrouwen om zonder toegevoegd water de snelkookpan te gebruiken, dan is het beter om een sappige tomaat (Roma) te gebruiken dan om water toe te voegen.