Coq au vin

Coq au vin

 

Coq au vin
Ingredients
  • 4 Kippenbouten of 8 pootjes
  • 250 gr Wortelen
  • 1 Ui
  • 2 tn Knoflook
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 150 gr Gerookte spekblokjes
  • 2 el Bloem
  • 0.5 tl Rode wijn niet te zware
  • 0.25 tl Kippenbouillon
  • 0.5 tl Suiker
  • 2 takjes Tijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • 1 el Peterselie
  • 250 gr Sjalotjes
  • 250 gr Kastanje champignons
  • 25 gr boter om in te bakken
Instructions
  1. Ontvel de kip en maak er 8 gelijke stukken van.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 

  3. Schil de wortelen en snij in stukken van circa een halve cm dik.

  4. Bak de kip in het olie rondom bruin. Haal ze daarna uit de pan en bestrooi ze met peper en zout.

  5. Bak in het overgebleven vet de spekblokjes half uit.

  6. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak tot de ui glazig is.

  7. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe totdat het vet begint te binden.

  8. Voeg al roerend de wijn toe en zet het vuur wat hoger.

  9. Voeg de bouillon, kip, suiker, tijm en peterselie toe.

  10. Breng het aan de kook en laat het minstens 40 minuten sudderen op een laag pitje.

  11. Pel de sjalotjes en bak ze rondom in de boter. Laat ze de laatste 10 minuten mee stoven met de rest.

  12. Snij de champignons en bak ze in de boter. Deze voeg je vlak voor het serveren toe aan de rest.

  13. Haal de tijm, peterselie en laurier er uit.

  14. Serveer met verse fijngehakte peterselie.

Recipe Notes

Lekker met aardappels, puree, pasta of brood.