Hachee v2

Hachee v2
Hachee
Voorbereidingstijd
1 hr 30 mins
Bereidingstijd
4 hrs
 
Porties: 8 personen
Ingrediƫnten
  • 1 kg Riblappen
  • 6 Uien (in partjes)
  • 4 Laurierbladeren
  • 4 Kruidnagels
  • 1 el Appelstroop
  • 1 Runderbouillon blok
  • 2 el Rodewijn azijn
  • 1 el Grove mosterd (volle lepel)
  • Zout
  • Peper
  • 100 gr Boter
Instructies
Voorbereiding
  1. Bestooi het vlees rijkelijk met peper en zout en laat minstens 1 uur intrekken. Het liefst zelfs een dag van te voren.

  2. Snij de uien in partjes.

Bereiding
  1. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan totdat het donker is. Hoe meer aangekoekt vlees in de pan des te beter.

  2. Haal het vlees uit de pan en temper het vuur iets.

  3. Bak de uien glazig.

  4. Voeg het vlees, laurier, kruidnagel, bouillonblokje appelstroop en mosterd toe. Vul aan met heet water tot het vlees net niet onder staat en breng aan de kook.

  5. Plaats nu de pan naar het kleinste pitje en laat op laag vuur sudderen.

  6. Voeg na 1 uur de azijn toe.

  7. Laat sudderen totdat het vlees uit elkaar valt.