Hachee v2

Hachee
Voorbereidingstijd
1 hr 30 mins
Bereidingstijd
4 hrs
Porties: 8 personen
Ingrediƫnten
- 1 kg Riblappen
- 6 Uien (in partjes)
- 4 Laurierbladeren
- 4 Kruidnagels
- 1 el Appelstroop
- 1 Runderbouillon blok
- 2 el Rodewijn azijn
- 1 el Grove mosterd (volle lepel)
- Zout
- Peper
- 100 gr Boter
Instructies
Voorbereiding
-
Bestooi het vlees rijkelijk met peper en zout en laat minstens 1 uur intrekken. Het liefst zelfs een dag van te voren.
-
Snij de uien in partjes.
Bereiding
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan totdat het donker is. Hoe meer aangekoekt vlees in de pan des te beter.
-
Haal het vlees uit de pan en temper het vuur iets.
-
Bak de uien glazig.
-
Voeg het vlees, laurier, kruidnagel, bouillonblokje appelstroop en mosterd toe. Vul aan met heet water tot het vlees net niet onder staat en breng aan de kook.
-
Plaats nu de pan naar het kleinste pitje en laat op laag vuur sudderen.
-
Voeg na 1 uur de azijn toe.
-
Laat sudderen totdat het vlees uit elkaar valt.
