Kip met citroenrijst

Kip met citroenrijst
Kip met citroenrijst
Ingredients
Marinade:
  • 4 kippendijen
  • 2 citroenschil geraspt
  • 1,5 citroensap
  • 4 tn knoflook
  • 2 el gedroogde marjoraan
  • zout naar smaak
Rijst:
  • 1 kleine ui fijn gehakt
  • 1 Cup rijst
  • 1,5 Cup kippenbouillon
  • 0.75 Cup Water
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
Peterselie mengsel:
  • 1 el peterselie fijn gehakt
  • 1 citroenrasp
  • 1 tl oregano
Instructions
  1. Maak de marinade en laat de kipe daarin 20 minuten in intrekken.

  2. Bak de kip aan in een pan en haal de kip er daarna weer uit.

  3.  Doe de ui in de pan en bak deze glazig en voeg daarna de bouillon, water en oregano toe en breng aan de kook. Voeg dan ook de rijst toe.

  4. Leg de kip erop en plaats de pan afgedekt (mag met deksel) in de oven op 180* C voor circa 30 minuten. 

  5. Haal de deksel eraf en nog 20 minuten in de oven totdat het vocht verdampt is.

  6. Maak het peterseliemengsel waarmee je et garneert.