Kipsate
Kipsate
Servings: 4 pers
Ingredients
- 700 gr Kipfilet
- 1 el Ketjap Manis
- 1 tl Komijn
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 tl Kurkuma ook wel Koenjit
- 2 tl Olie Zonnebloem of arachide
- 1 tl Djahe
- 8 Sate stokjes 2 stuks per persoon
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 2 tl Sambal Oelek voor de pittige variant
Instructions
-
Snij de kipfilet in stukjes van 1,5 à 2 cm.
-
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg de kipfilet toe. Laat de kipfilet minimaal een uur in de marinade intrekken.
-
Verdeel het vlees en rijg het aan de satéstokjes.
-
Gril ze aan in de grillpan of bak ze in een laagje olie, totdat ze een bruine korst hebben.
-
Plaats de satéstokjes daarna 15 tot 20 minuten in de oven op 175°C.
-
Serveer met satésaus en gedroogde uitjes.