Massa de Pimentaõ
- 6 Paprika's rood
- 5 el Zeezout
- 3 tn Knoflook
- 300 ml Olijfolie extra vergine
- 1 Citroen sap (optioneel)
-
Snij de paprika's in plakken van ca. 1,5 cm breed en ontdoe ze van de zaadjes en zaadlijsten. Leg ze naast elkaar op een schaal met de binnenkant naar boven en bestrooi ze rijkelijk met het zout.
Dek dit af en laat minstens 24 intrekken. Langer is nog beter, maar niet langer dan een dag of zes.
-
Veeg de paprika's goed schoon en leg ze dan op een met bakpapier bedekte bakplaat. Rooster de paprika's ongeveer twee uur op 160°C.
-
Als de paprika's afgekoeld zijn kan je het vel verwijderen. Pureer de paprika's en knoflook in de keukenmachine tot een grove massa. Roer de olie erdoor tot de gewenste dikte is bereikt.
-
Voor een grovere structuur kun je de paprika's ook door een gehaktmolen halen. De knoflook moet dan uitgeperst en toegevoegd worden.
-
Voeg eventueel nog wat cirtroensap toe.
Massa de pimentaõ is ook heel goed in de winkel te verkrijgen.