Mosselen in knoflook peterseliesaus
Mosselen in knoflook peterseliesaus
Ingredients
- 1 kg Mosselen
- 2 tn Knoflook fijn gesneden
- 2 el Droge witte wijn
- 2 dl Volle melk
- 2 Sjalotjes fijn gesneden
- Boter
- Bloem
- 2 el Creme fraiche
- 2 lente ui in ringen
- 3 el Peterselie fijn gehakt
- Stokbrood of friet
Instructions
-
Bak de fijngesneden knoflook en sjalotjes in de boter op een zacht vuur.
-
Roer de bloem er door, totdat het begint te binden.
-
Schenk de melk erbij tot er een gladde saus ontstaat.
-
Laat de saus circa 6 minuten inkoken.
-
Kook de mosselen 5 minuten met de witte wijn, tot alle mosselen open zijn.
-
Roer 1,5 dl van het kookvocht bij de saus en voeg al roerend de creme fraiche, lente ui en peterselie er door.
-
Giet de mosselen af.
-
Schenk de saus over de mosselen en roer goed door elkaar.
-
Serveer met brood of friet.