Nasi
Nasi
Servings: 4 personen
Ingredients
- 1 Ui gesnipperd
- 1.5 Prei in ringen
- 2 tn Knoflook fijngehakt
- 1 Wortel klein gesneden
- 1 tl Komijn
- 1 tl Laos
- 2 tl Gemberpoeder
- 1 tl Geelwortel
- 2 tl Koriander poeder
- 1 el Ketjap Manis
- 350 gr Varkensvlees
- 0.5 tl Trassi
- 350 gr Rijst
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructions
-
Het vlees braden en daarna uit de pan halen. Hierna de ui en prei fruiten en daarbij ook de knoflook en wortel toevoegen.
-
De kruiden toevoegen. Het vlees snijden in kleine stukjes en er ook bij doen. Als laatste de ketjap erbij en even laten inkoken. Neem het groente/kruiden mengsel ui de pan.
-
Ondertussen de rijst koken met een halve tl. geelwortel toegevoegd aan het kookwater. De rijst na het afgieten goed laten drogen.
-
De rijst op een medium vuurtje aanbakken. Als deze een beetje gebakken is het groente/kruiden erbij voegen en nog even doorbakken. Breng op smaak met zout en peper.
Recipe Notes
Serveer met een gebakken eitje, sambal, saté, atjar tjampoer en kroepoek.