Pollo al ajillo

Pollo al ajillo

 

Pollo al ajillo
Ingredients
  • 2 bol knoflook fijngehakt
  • 1 bol knoflook in tenen
  • 1 kg Kip in stukken
  • 1 kip bouillonblokje
  • 0.2 l Witte wijn
  • 4 takjes Thijm
  • Bloem
  • 3 el Sherry medium dry
  • Peterseli
  • Peper
  • Zout
Instructions
  1. Bestrooi de kip met zout en peper en wenkel ze door de bloem. Bak de kip in hete olie bruin. Haal daarna de kip uit de pan.

  2. Fruit alle knoflook en voeg daarna de kip weer toe. Schenk de wijn erbij en voeg wat water toe, totdat de kip eronder staat. Voeg het bouillonblokje en de thijm toe en laat het circa 1 uur inkoken, totdat er een jus ontstaat.

  3. Roer de Sherry er doorheen. Schenk alles in een schaal en garneer met de gehakte peterselie.