Turkse aardappelsalade
Turkse aardappelsalade
Ingredients
- 1 kg Aardappelen stevige
- 1 Rode ui
- 3 el Peterselie fijn gesneden
- 1 Citroen sap
- 1 tl Komijn
- 1 tl Samak
- 2 el Olijfolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructions
-
Was en schil de aardappelen en kook ze gaar met zout. Laat ze daarna goed afkoelen.
-
Snij de ui in halve ringen.
-
Maak een saus met de peterselie, het citroen sap, de samak, olijfolie, komijn. En maak op smaak met zout en peper.
-
Snij de aardappelen in hapklare stukken en dompel ze één voor één in de saus.
-
Doe de aardappelen in een schaal en voeg hierbij de uienringen toe.
-
Serveer eventueel nog met wat gesneden verse peterselie.
Recipe Notes
Lekker voor bij de Kebab!