Varkensvlees met perziken
Varkensvlees met perziken
Ingredients
- 1 pond Hamlappen
- 750 gr Perziken in siroop blik
- 0.25 tl Sambal Oelek
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 140 gr Tomatenpuree blik
- 10 gr boter
- Maizena indien nodig
Instructions
-
Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het aan in de boter.
-
Neem het vlees uit de pan en snij het in hapklare reepjes/ blokjes.
-
Snij de perziken in partjes.
-
Giet de siroop in de pan en voeg het vlees toe.
-
Voeg daarna ook de perziken, sambal en tomatenpuree toe.
-
Laat het geheel zo'n 20 minuten op een laag pitje sudderen.
-
Voeg eventueel wat maizena toe om de saus wat te binden
-
Serveren met witte rijst.
Recipe Notes
Ook wel "rode rijst"genoemd door de kinderen!