Vlaamse stoofschotel

Vlaamse stoofschotel

 

Vlaamse stoofschotel
Ingredients
  • 2,5 el Plantaardige olie
  • 1 kg Riblappen
  • 1 Grote ui in dunnen ringen
  • 1 el Bloem
  • 2 el Donkere basterdsuiker
  • 300 ml Donker bier Westmalle trappist dubbel
  • 500 ml Runderbouillon
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 Bouquet garni Peterselie, rozemarijn en tijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • 2 Kruidnagels
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
Instructions
  1. Snij het vlees in stukken van circa 2 cm en bestrooi met peper en zout. Braadt het vlees op hoog vuur aan in de olie, totdat het bruin is. Hierna het vlees uit de pan halen en het vuur temperen.

  2. Doe de ui in de pan en bak deze zacht. Voeg dan de bloem en suiker toe en roerbak 1 a 2 minuten. Voeg daarna de bloem en suiker toe en roerbak 1 a 2 minuten. Hierna het bier en bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Als laatste het vlees, het bouquet garni en de tomatenpuree toevoegen.

  3. Zet de pan afgedekt voor 1,5 tot 2 uur in de oven op 160°C en roer regelmatig de stoof door. Als laatste het bouquet garni verwijderen en eventueel garneren met gesneden peterselie.