Vlaamse stoofschotel
Vlaamse stoofschotel
Ingredients
- 2,5 el Plantaardige olie
- 1 kg Riblappen
- 1 Grote ui in dunnen ringen
- 1 el Bloem
- 2 el Donkere basterdsuiker
- 300 ml Donker bier Westmalle trappist dubbel
- 500 ml Runderbouillon
- 1 el Tomatenpuree
- 1 Bouquet garni Peterselie, rozemarijn en tijm
- 2 blaadjes Laurier
- 2 Kruidnagels
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructions
-
Snij het vlees in stukken van circa 2 cm en bestrooi met peper en zout. Braadt het vlees op hoog vuur aan in de olie, totdat het bruin is. Hierna het vlees uit de pan halen en het vuur temperen.
-
Doe de ui in de pan en bak deze zacht. Voeg dan de bloem en suiker toe en roerbak 1 a 2 minuten. Voeg daarna de bloem en suiker toe en roerbak 1 a 2 minuten. Hierna het bier en bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Als laatste het vlees, het bouquet garni en de tomatenpuree toevoegen.
-
Zet de pan afgedekt voor 1,5 tot 2 uur in de oven op 160°C en roer regelmatig de stoof door. Als laatste het bouquet garni verwijderen en eventueel garneren met gesneden peterselie.