Zeeuws spek
Zeeuws spek
Ingredients
- 1 kg Buikspek
- 6 el Ketjap Manis
- 3 el Grove Mosterd
- 1 el Paprikapoeder
- 2 tl Zout
- 2 tl Zwarte peper
- 1 el Uienpoeder
- 2 tn Knoflook
- 1 el Olijfolie
Instructions
-
Voor de marinade: pers de knoflook fijn en meng met de ketjap, mosterd, paprikapoeder, zout, zwarte peper en uienpoeder. Voeg als laatste de olijfolie toe voor een smeuïg geheel.
-
Snij het spek in 3 of 4 gelijke stukken en voeg dit bij de marinade. Laat minstens 12 uur in de marinade staan.
-
Rooster of gril het spek circa 40 minuten op 170ºC
-
Voor een nog optimaler resultaat grill het spek op de barbeque met toevoeging van houtmot voor een zalig rookaroma.