Pindasoep á la Winston

- 400 gr Kippendijfilet
- 100 gr Zoutvlees
- 3 tak Selderij
- 1 Ui (fijngesneden)
- 5 Pimentkorrels
- 2 Laurierbladeren
- 350 gr Calvé Pindakaas met stukjes (1 pot)
- 180 gr FajaLobi pindakaas (0.5 pot)
- Trafasie
- 150 ml Kokosmelk
- 1 Madame Jeanette
- 400 gr Rijst
-
Breng 3 lt water aan de kook en kook de kippendij hierin voor ca. 20 minuten.
-
Neem de kippendij uit de pan en bak deze in een koekenpan aan tot deze lichtbruin is.
-
Laat de kippendij afkoelen en pluk deze in langwerpige stukjes.
-
Ontzout het zoutvlees door het 30 minuten in ruim water te koken.
-
Snijd het zoutvlees in stukjes
-
Voeg het vlees. de kip, de selderij, ui, pimentkorrels en laurier toe aan het water waarin de kip gegaard is en laat dit 45 minuten zachtjes koken.
-
Voeg nu de Calvé pindakaas, de FajaLobi pindakaas en de kokosmelk toe en roer totdat deze zijn opgelost.
-
Leg de madame Jeanette peper boven op de soep en laat nog 20 minuten zachtjes koken. Roer zo nu en dan om om aanbakken te voorkomen.
-
Kook de rijst.
-
Doe de rijst in kommetjes en schenk de soep eroverheen.
