Go Back
Print

Pindasoep á la Winston

Voorbereidingstijd 30 minutes
Bereidingstijd 1 hour 30 minutes
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 400 gr Kippendijfilet
  • 100 gr Zoutvlees
  • 3 tak Selderij
  • 1 Ui (fijngesneden)
  • 5 Pimentkorrels
  • 2 Laurierbladeren
  • 350 gr Calvé Pindakaas met stukjes (1 pot)
  • 180 gr FajaLobi pindakaas (0.5 pot)
  • Trafasie
  • 150 ml Kokosmelk
  • 1 Madame Jeanette
  • 400 gr Rijst

Instructies

  1. Breng 3 lt water aan de kook en kook de kippendij hierin voor ca. 20 minuten.

  2. Neem de kippendij uit de pan en bak deze in een koekenpan aan tot deze lichtbruin is.

  3. Laat de kippendij afkoelen en pluk deze in langwerpige stukjes.

  4. Ontzout het zoutvlees door het 30 minuten in ruim water te koken.

  5. Snijd het zoutvlees in stukjes

  6. Voeg het vlees. de kip, de selderij, ui, pimentkorrels en laurier toe aan het water waarin de kip gegaard is en laat dit 45 minuten zachtjes koken.

  7. Voeg nu de Calvé pindakaas, de FajaLobi pindakaas en de kokosmelk toe en roer totdat deze zijn opgelost.

  8. Leg de madame Jeanette peper boven op de soep en laat nog 20 minuten zachtjes koken. Roer zo nu en dan om om aanbakken te voorkomen.

  9. Kook de rijst.

  10. Doe de rijst in kommetjes en schenk de soep eroverheen.