Boerenkool
Prep Time
15 mins
Cook Time
25 mins
Total Time
40 mins
Servings: 4 personen
Ingredients
- 1 Rookworst
- 300 gr Boerenkool
- 600 gr Aardappels iets kruimig
- 250 gr Spekjes
- scheutje Azijn
- Zout
- Peper
Instructions
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke groote. Leg de boerenkool daar op. Breng de aardappelen aan de kook.
-
Laat de aardappelen en boerenkool voor 5 minuten koken en leg dan de rookworst boven op de boerenkool. Kook het geheel voor 20 minuten.
-
Bak intussen de spekjes krokant.
-
Als de aardappels gaar zijn giet je het kookvocht af. Stamp de boerenkool door de aardappels en voeg de spekjes toe. Roer er een scheutje azijn door.
-
Breng op smaak met zout en peper. Eventueel nog een beetje nootmuskaat erdoor.