Pindasoep
Pindasoep
Prep Time
10 mins
Cook Time
20 mins
Total Time
30 mins
Servings: 8 personen
Ingredients
- 150 gr Pindakaas Faja Lobbi!
- 50 gr Pinda’s Geroosterd, zonder zout
- 1 Ui Medium groot
- 1 Prei
- 2 Wortels
- 1 tn Knoflook
- 1,2 Lt Kippenbouillon
- 2 Laurierblad
- 1 blik Gepelde Tomaten
- 200 ml Kokosmelk
- 8 Pimentkorrels fijngemalen
- 0.5 Peper Madame Jeanette
- 400 gr Zoutvlees
- 250 Kipfilet (optioneel)
- Lenteui (garnering)
- Taugé (garnering)
Instructions
-
Snij de ui, wortel, peper en knoflook in grove stukken en snij het wit van de prei in ringen.
-
Snij het vlees in dobbelsteentjes.
-
Fruit in een laagje zonnebloemolie de groentes totdat deze wat glazig zijn. Voeg dan de tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
-
Pureer de soep fijn met een staafmixer.
-
Voeg de pinda’s, pindakaas en kokosmelk toe en pureer tot de gewenste dikte.
-
Voeg de laurier, piment en vlees toe en laat nog een kwartier doorpruttelen.