Zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep
Prep Time
10 mins
Cook Time
25 mins
Total Time
35 mins
Servings: 4 personen
Ingredients
- 400 g Zoete aardappel in blokjes
- 40 g Sjalot fijn gesneden
- 300 g Wortel in blokjes
- 2 tn Knoflook fijn gesneden
- 1 stuk Gember ca. 8 cm fijn gesneden
- 1.5 liter Groentebouillon (2 blokjes)
- 200 ml Kokosmelk
- 2 el Peterselie fijn gesneden
- 1 el Zonnebloempitten gepeld
- 1 el Limoen sap
- 2 el Olijfolie
- 1 el Kerriepoeder
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructions
-
Verhit de olijfolie in een pan op middelmatig vuur. Doe hier de zoete aardappel, wortel en sjalotjes bij en bak gedurende 4 minuten.
-
Voeg nu de knoflook, kerriepoeder en de gember toe en laat deze 1 minuut mee bakken.
-
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat zacht pruttelen, circa 10-15 minuten totdat alles goed gaar is
-
Pureer met de staafmixer de soep tot een gladde massa. Voeg nu de kokosmelk toe en breng nogmaals aan de kook. Laat nog 10 minuten doorpruttelen
-
Bij serveren bestrooien met peterselie en zonnebloempitten. Naar smaak limoensap en/of creme fraiche toevoegen.